trouwen met plezier - voor een persoonlijke ceremonie
Het minst leuke gedeelte van jullie trouw-dag-plannen is het financiële plaatje.
Legeskosten, de kosten voor de trouwlocatie, eten, drinken, de jurk, het pak, de bloemen, de kapper.....kortom het wordt een 'duur' feestje.
Moet je dan ook nog extra betalen voor die mevrouw die jullie huwelijk voltrekt. 

Dat hoeft in mijn geval niet als jullie in één van 'mijn' gemeenten trouwen (Arnhem, Rheden, Rozendaal of Overbetuwe). Dan zit ik bij de prijs van de gemeentelijke legeskosten inbegrepen. 

Anders wordt het als jullie mij voor een huwelijk in een andere gemeente willen inhuren. Dan word ik namelijk niet betaald door desbetreffende gemeente en dien ik bij het bruidspaar een rekening in. Maar vaak moet het bruidspaar dan ook nog extra betalen om mij voor één dag benoemd te krijgen. 

Anders is het ook als jullie mij voor een ceremonieel huwelijk vragen. Dan zijn jullie wellicht al voor de wet getrouwd, maar willen jullie het toch nog een keer keer uitbundig vieren. Ook dan dien ik als zelfstandig trouwmevrouw een rekening in.

Blijft de vraag: Wat kost je dan?

Ik reken 495 euro per huwelijk, ceremonieel of niet ceremonieel. 

Bij een gemeentelijk huwelijk buiten mijn eigen gemeentes, trek ik maximaal honderd euro voor de benoeming van mijn kosten af.  Met andere woorden, als jullie mij inhuren en ik moet benoemd worden - stel dat kost 100 euro - dan kost ik 395 euro. 

Waarom? 
Omdat ik vind dat het bruidspaar niet hoeft te lijden onder regels waar ze geen invloed op hebben. 

Doe ik dan wel evenveel mijn best?

Er is geen haar op mijn inmiddels grijze bol die er aan twijfelt om het voor al mijn bruidsparen - en dan bedoel ik al mijn bruidsparen - gemeentelijk, ongemeentelijk of ceremonieel, een onvergetelijke mooie dag te maken.


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint