trouwen met plezier - voor een persoonlijke ceremonie
Officieel of Ceremonieel

Een wettelijk huwelijk is een officieel huwelijk. Dan trouw je voor de wet en wordt het huwelijk voltrokken door een benoemd en beëdigd buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand, zoals ik dat ben in de gemeenten Arnhem, Rheden, Rozendaal en Overbetuwe. 

Aan een wettelijke huwelijk zijn qua invulling uiteraard beperkingen gesteld. Zo mag je maximaal maar 2 getuigen per persoon laten tekenen. Ook de tijd is beperkt. Een wettelijk huwelijk duurt maximaal drie kwartier, soms slechts een half uur, bijvoorbeeld als de ambtenaar direct erna een volgend huwelijk moet voltrekken. 

Om bovengenoemde redenen kiezen tegenwoordig steeds meer paren voor een invulling van een ceremonieel huwelijk. Dat betekent meestal dat op een tijdstip naar keuze getrouwd wordt op een gemeente/stadhuis (eveneens naar keuze), meestal in een sobere setting bijvoorbeeld alleen met getuigen.

Vervolgens wordt op een andere dag op een locatie naar keuze het ceremoniële huwelijk gepland. Op zo’n dag ben ik te boeken als ceremoniespreker. Dan is de invulling geheel aan het bruidspaar. Willen jullie dat de ceremonie een uur duurt, geen probleem. Willen jullie die dag zes getuigen per persoon, ook goed. Loopt het die dag allemaal een beetje uit, dan heb ik geen haast, want die dag ben ik er alleen voor jullie. 

Hetzelfde geldt uiteraard voor paren die eerder getrouwd zijn maar die nooit een ‘groot’  huwelijk hebben gevierd.  Door omstandigheden is het niet altijd mogelijk om op het moment van trouwen het uitbundig te vieren, maar op een later tijdstip in je leven wel. 

Wat ook mogelijk is; het vieren van het 25-jarig huwelijksfeest met een ceremonieel moment. Dan kom ik in toga en met akte het huwelijk evalueren. Uiteraard met veel humor en op een luchtige toon. Daarbij schakel ik graag de hulp van kinderen en familieleden van het paar in. 


Website Builder
mogelijk gemaakt
door Vistaprint